Alejandro Rodríguez Ruiz

Phd-student

 • Tel.: +31 (0) 71 526 9734

 • content

 • Afdeling Moleculaire Epidemiologie
  postzone S05-P
  P.O. Box 9600
  2300 RC LEIDEN

 • ORCID

 • Google Scholar

 • LinkedIn

 • Twitter

Alejandro Rodríguez Ruiz begon in februari 2017 aan zijn promotieonderzoek bij de afdeling Moleculaire Epidemiologie onder begeleiding van Ingrid Meulenbelt.
Hij studeerde zijn bachelor in Biotechnologie in de High Performance Group aan de Polytechnische Universiteit van Valencia (UPV), waar hij zijn laatste stage deed bij het Centrum voor Biomaterialen en Tissue Engineering. Daar werkte hij aan de creatie van een systeem voor gecontroleerde afgifte van neurale groeifactor (NGF) na een hersenletsel met behulp van een systeem gevormd door twee steigers en microdeeltjes waar de NGF-factor was geladen.
Na het afronden van zijn bachelor startte hij een tweejarige master in Biomedische Wetenschappen aan de KU Leuven in België (cum laude), waarbij hij verschillende stages deed bij het Stamcelinstituut, de Synapse Biologie en het laboratorium Humane Genetica. Ter afsluiting van de master deed hij zijn laatste jaar aan het University College of London (UCL), in het Verenigd Koninkrijk, waar hij werkte aan de karakterisering van een osteosarcoom 3D-ziektemodel en de interactie van deze tumorcellen met mesenchymale stamcellen.
Momenteel zal zijn doctoraat zich richten op het onderzoek van de moleculaire en biologische mechanismen van osteoartritis met vroege aanvang met behulp van een model van geïnduceerde pluripotente stamcellen (iPSCs) dat zal worden gered met behulp van CRISPR/Cas9-technologie. Het begrijpen en ontleden van dit model kan enorm helpen bij het vinden van nieuwe therapieën en het helpen behandelen van artrose.