ONDERWIJS

Post doctorale cursussen

Post Doctorale cursussen

De afdeling Moleculair Epidemiologie biedt regelmatig specifieke congressen of colleges aan. Tijdens deze bijeenkomsten worden verschillende thema’s bediscussieerd en zijn bedoeld voor een groot en algemeen publiek. Geïnteresseerden zijn uitgenodigd deze bijeenkomsten bij te wonen.

De afdeling organiseert ook regelmatig Boerhaave en MGC cursussen, waarbij onderwerpen in de Medische en Biostatistiek worden besproken ten behoeve van een algemeen postacademisch en volwassen publiek.

Blijf geïnformeerd en check de agenda van de toekomstige cursussen op dit gebied en kijk op de webpagina’s van Boerhaave and MGC.

Naast al deze activiteiten ondersteunt de afdeling een actief AIO programma. Kijk voor meer informatie op de post-doctorale opleidings- en onderzoekspagina’s.

Deze cursussen worden georganiseerd door Boerhaave Nascholing.

Opleidingen en Studie Programma’s

De afdeling Moleculaire Epidemiologie geeft les of participeert in verschillende (bio)medische opleidingscurricula. Verder verzorgen wij cursussen voor medisch onderzoekers en studenten van de “Masterplus” honours programma. Deze cursussen zijn ook open voor onderzoekers van buiten het LUMC.

Wij bieden verscheidene mogelijkheden aan voor stages en master afstudeerprojecten voor de  studenten Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen, (Medische) Biologie, Life Science & Technology en vergelijkbare opleidingsprogramma’s. Ook HBO studenten kunnen participeren in soortgelijke projecten.

Contactpersoon is Prof. Dr. Eline Slagboom

Extra-Curriculaire activiteiten

Hulp bij onderzoeksvaardigheden – Profielwerkstuk

Enkele jaren geleden is het profielwerkstuk (PWS) verplicht gesteld op alle middelbare scholen in Nederland. Een belangrijk onderdeel van het PWS is het doen van onderzoek. Dit is voor een wetenschappelijk instituut als het LUMC een gouden kans. De bakermat voor de wetenschap ligt immers in het voortgezet onderwijs.

Maar hoe bedenk je onderzoek? Wat is een goede onderzoeksvraag?

Met deze en andere vragen melden zich jaarlijks vele leerlingen bij het LUMC. Dit was aanleiding voor prof.dr. Eline Slagboom om een tool te ontwikkelen dat hulp kan bieden. Kijk voor meer informatie op https://dusra.nl/profielwerkstuk/

Het stappenplan is ontwikkeld om de start, de opzet én de uitvoering van onderzoek duidelijk te maken en wordt uitvoerig beschreven in de handleiding die is ontwikkeld. In de handleiding  worden de verschillende stappen aan de hand van korte filmfragmenten toegelicht. Voor dit scholingsprogramma heeft de Moleculaire Epidemiologie een promotiefilmpje gemaakt!

Voor vragen over dit stappenplan, stuur een e-mail naar m.beekman@lumc.nl

VRAAG OVER ONDERWIJS

ONS ONDERZOEK

Wilt u meer weten over ons onderzoek?

ONS TEAM

Maak kennis met ons team!

CONTACT

Hoe kunt u ons bereiken?