profielfoto Daniele Bizzarri

Daniele Bizzarri

Onderzoeker in Opleiding

  • Tel.: +31 (0) 71 526 9730

  • D.Bizzarri@lumc.nl

  • Afdeling Moleculaire Epidemiologie
    postzone S05-P (Kamer S-05-040)
    P.O. Box 9600
    2300 RC LEIDEN

Daniele Bizzarri (1993) is in april 2019 begonnen met zijn promotieonderzoek bij de afdeling Moleculaire Epidemiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) onder begeleiding van Dr. Ir. Erik van den Akker.

Hij behaalde zijn bachelordiploma in december 2015 in Clinical Engineering aan “La Sapienza University of Rome”, in Italië. Zijn bachelorscriptieproject bestaat uit een computationeel microdosimetrisch onderzoek naar het effect van een gepulseerd signaal (gebruikt in de kliniek voor elektromagnetische stimulatie) op een neuronale cel.

Daniele vervolgde zijn studie met een graad in Biomedical Engineering aan “La Sapienza University of Rome”, waar hij cum laude afstudeerde in 2018. Tijdens zijn master won hij een Erasmus+ Scholarship om 6 maanden te kunnen studeren aan de TU Delft, in Nederland. In de master richtte hij zijn interesses op bioinformatica en computationele biologie. Daarom sloot hij zijn studie af met een proefschrift gericht op de studie van netwerkgeneeskunde, de toepassing van complexe netwerktheorieën op biologische netwerken (dwz eiwit-eiwitinteractienetwerken, multi-omics-netwerken, enz.) voor het identificeren, behandelen en voorkomen van complexe ziekten.

Daniele’s promotieonderzoek zal gericht zijn op de constructie van voorspellende modellen van menselijke gezondheid en biologische veroudering, gebaseerd op moleculaire metingen van meerdere -omische niveaus (dwz metabolomics, methylomics, enz.), met als doel een beter begrip te krijgen van de interindividuele variabiliteit van het immuunsysteem en het metabolische systeem. Dit project is onderdeel van het BBMRI(-NL) Consortium (https://www.bbmri.nl/)