dr. Margo Tuerlings

Postdoctoraal Onderzoeker

  • Tel.: +31 (0) 71 526 9734

  • Afdeling Moleculaire Epidemiologie
    postzone S05-P
    P.O. Box 9600
    2300 RC LEIDEN

Margo Tuerlings (1992) begon haar promotieonderzoek in augustus 2018 binnen de afdeling Moleculaire Epidemiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Ze heeft haar bachelor Medische Wetenschappen en Technologie en haar master Biomedical Engineering behaald aan de Technische Universiteit van Eindhoven (TU/e). Haar eerste master stage heeft zij voltooid bij de MicroSystems groep van de TU/e. Tijdens dit project heeft zij meegewerkt aan het ontwikkelen en optimaliseren van een microfluidisch apparaat waarin de invasieve eigenschappen van verschillende borstkanker cellijnen kunnen worden vastgesteld. Haar afstudeerstage was een samenwerking tussen de MicroSystems groep (TU/e) en de afdeling Moleculaire Epidemiologie (LUMC). Tijdens het afstuderen heeft ze gewerkt aan het maken en optimaliseren van een joint-on-a-chip model systeem wat in de toekomst gebruikt kan worden als modelsysteem voor functioneel onderzoek. Daarnaast heeft zij gekeken naar het effect van het tot overexpressie brengen van WWP2 op kraakbeen matrix depositie. Tijdens dit afstudeerproject won zij de ‘Best hDMT Organ-on-Chip showcase’ prijs.

Gedurende haar promotie onderzoek heeft zij zich gericht op het onderzoeken van de bot kraakbeen interface en de rol van beide weefsels in de ontwikkeling en de progressie van artrose. In 2023 is Margo met lof gepromoveerd op het proefschrift “The bone and cartilage interplay in osteoarthritis: key to effective treatment strategy